• Посилання скопійовано

Складаємо розрахунок коригування, якщо аванс зарахований в рахунок оплати іншої поставки

Такий розрахунок складається на дату підписання документа, на підставі якого кошти, отримані за одним договором постачання товарів, будуть зараховані в рахунок оплати товарів за другим договором постачання

Складаємо розрахунок коригування, якщо аванс зарахований в рахунок оплати іншої поставки

У листі від 28.04.2016 р. №9355/10/28-10-01-3-11 податківці зазначили: якщо продавцем - платником ПДВ на дату отримання попередньої (авансової) оплати були визначені податкові зобов'язання з ПДВ та надалі сталися обставини, внаслідок яких неможливо виконати умови договору постачання товарів/послуг та/або відбулася зміна умов договору та/або був складений інший договір, то продавець - платник ПДВ має право скласти розрахунок коригування до податкової накладної та зменшити нараховану суму податкових зобов'язань з ПДВ.

Складання такого розрахунку здійснюється на дату підписання документа, на підставі якого кошти, отримані за одним договором постачання товарів/послуг, будуть зараховані в рахунок оплати вартості товарів/послуг за другим договором постачання.

При цьому у графі 2 розрахунку зазначається: "Залік попередньої оплати в рахунок поставлених товарів/послуг за іншим договором N ___ від ___ ____________ ____".

Не слід також забувати, що у такому разі реєструвати РК в ЄРПН потрібно покупцю-платнику ПДВ. Докладніше >>> 

Як відобразити в декларації з ПДВ таке коригування читайте у аналітиці>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»