• Посилання скопійовано

Звільнення від ПДВ окремих робіт: за яких умов?

Послуги з фундаментальних досліджень, науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, місце постачання яких розташоване на митній території України, звільняються від обкладання ПДВ

Звільнення від ПДВ окремих робіт: за яких умов?

ДФСУ у листі від 11.04.2016 р. №7966/6/99-99-19-03-02-15 роз'яснила: операції з оплати вартості фундаментальних досліджень, науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт особою, яка безпосередньо отримує такі кошти з рахунку органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, звільняються від оподаткування ПДВ.

Для застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ оплата замовником вартості вищезгаданих робіт повинна здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, отриманих безпосередньо таким замовником з рахунку органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Виконавець фундаментальних досліджень, науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, на які поширюється режим звільнення від оподаткування, при їх постачанні замовнику не включає суму ПДВ до вартості таких робіт.

У договорі на постачання ціна таких робіт має бути зазначена без ПДВ.

Виконавець при постачанні робіт замовнику складає податкову накладну, яка підлягає обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»