• Посилання скопійовано

На яку дату повинна складатися податкова накладна з типом причини "15"

ДФС розповіла, на яку дату повинна складатися податкова накладна з типом причини "15", якщо першою подією є отримання авансової оплати за товар, який ще не придбано, при умові, якщо не будуть проводитися перерахунки

На яку дату повинна складатися податкова накладна з типом причини "15"

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.17) роз'яснили: якщо «першою подією» є дата зарахування коштів від покупця/замовника як оплата товарів/послуг за товари/послуги, які ще не отримано, а на дату відвантаження таких товарів/послуг буде встановлено, що їх ціна придбання є більшою ніж фактична ціна, то на дату відвантаження товарів/послуг постачальник (продавець) повинен скласти другу податкову накладну виходячи з різниці ціни придбання таких товарів/послуг над їх фактичною ціною.

Таким чином, при складанні податкової накладної, яка складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, у верхній лівій частині робиться відповідна помітка «Х» та зазначається тип причини: 15 – Складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання.

При цьому, якщо платник податку отримав попередню (авансову) оплату за товар, який таким платником ще не придбано, та склав та зареєстрував податкову накладну в ЄРПН за такою операцією, а на дату придбання таких товарів буде встановлено, що їх ціна придбання є більшою ніж фактична ціна, за якою вони постачаються іншій особі, то на дату придбання таких товарів постачальник (продавець) повинен скласти другу податкову накладну виходячи з різниці ціни придбання таких товарів/послуг над їх фактичною ціною постачання.

 Така податкова накладна підлягає обов’язковій реєстрації в ЄРПН та не видається отримувачу (покупцю) товарів/послуг.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»