• Посилання скопійовано

Сума коштів на електронному ПДВ-рахунку не тотожна реєстраційній сумі

ДФСУ надала роз'яснення щодо збільшення реєстраційної суми з ПДВ на суму повернутих на електронний рахунок надміру сплачених грошових коштів

Сума коштів на електронному ПДВ-рахунку не тотожна реєстраційній сумі

ДФСУ у листі від 09.06.2016 р. №12802/6/99-99-15-03-02-15 нагадує, що реєстраційна сума платника податку обчислюється за формулою, складовими якої, зокрема, є сума поповнення електронного рахунку, сума виданих та отриманих податкових накладних, а саме:

SНакл = SНаклОтр + SМитн + SПопРах + SОвердрафт - SНаклВид - SВідшкод - SПеревищ

При цьому у збільшення реєстраційної суми враховуються загальна сума поповнення електронного рахунку з поточного рахунку платника податку, в тому числі електронних рахунків "спецрежимників" та сума, спрямована в погашення заборгованості з податку за рахунок субвенцій з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Також на електронний рахунок зараховуються кошти з бюджету в сумах надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ, повернутих платнику податків у порядку, встановленому статтею 43 ПКУ.

Тобто сума коштів на електронному рахунку не тотожна реєстраційній сумі платника податку.

При цьому ПКУ не передбачено збільшення реєстраційної суми платника податку на суму надміру сплачених до бюджету грошових коштів, що були повернуті на його електронний рахунок.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»