• Посилання скопійовано

Застосування касового методу з ПДВ при постачанні окремих видів енергії

До 01.07.2017 р. платники, які здійснюють постачання (у т.ч. оптове), передачу, розподіл електричної та/або теплової енергії, постачання вугілля та/або продуктів його збагачення товарних позицій 2701, 2702, 2703 00 00 00, 2704 00 за УКТ ЗЕД, визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом

Застосування касового методу з ПДВ при постачанні окремих видів енергії

ДФСУ нагадує, касовий метод визначення податкових зобов'язань та податкового кредиту поширюється на операції, за якими дата виникнення першої з подій, визначених у п. 187.1 та п. 198.2 ПКУ, припадає на звітні (податкові) періоди січень 2016 року — червень 2017 року.

З метою визначення платником, який застосовує касовий метод податкового обліку, дати виникнення податкових зобов'язань та/або права на податковий кредит взаємозалік зустрічних однорідних вимог за госпопераціями підприємства щодо зустрічних поставок вугільної продукції, оформлений актом проведення такого взаємозаліку, вважається іншим видом компенсації вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) товарів (послуг). І підставою для включення сум ПДВ до податкового кредиту є податкова накладна, належним чином складена постачальником таких товарів та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Таку інформацію ДФС надала у листі від 20.07.2016 р. №15706/6/99-99-15-03-02-15.

Аналітика щодо касового методу за посиланням>>>.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»