• Посилання скопійовано

Постачання сільгосппродукції за товарною аграрною розпискою - з ПДВ

ДФСУ розглянула питання щодо порядку обкладення ПДВ операцій з постачання сільськогосподарської продукції, якщо таке постачання здійснюється під забезпечення боргових зобов'язань у формі товарної аграрної розписки

Постачання сільгосппродукції за товарною аграрною розпискою  - з ПДВ

Насамперед нагадаємо, що аграрна розписка - це товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов'язання боржника, яке забезпечується заставою, здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених у ньому умовах.

Предметом операцій з аграрними розписками є надання кредитором за аграрною розпискою грошових коштів, та/або здійснення ним поставки товарів, робіт, послуг, за які такий кредитор отримує аграрну розписку, яка фіксує право вимоги до боржника здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених в аграрній розписці умовах.

Щодо обкладення ПДВ, ДФСУ у листі від 22.07.2016 р. №15912/6/99-99-15-03-02-15 зазначила, що операція з видачі аграрної розписки не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Однак якщо в рамках виконання товарної аграрної розписки відбувається одна з подій - або відвантаження товару, або оплата вартості товарів, що будуть відвантажені в подальшому, у платника ПДВ на дату події, що відбулась раніше виникають податкові зобов'язання з ПДВ за вказаною операцією.

При цьому базою оподаткування ПДВ при здійсненні операції з постачання сільськогосподарської продукції під забезпечення боргових зобов'язань покупця визначається відповідно до п. 189.7 ПКУ виходячи з договірної вартості, без урахування дисконтів або інших знижок.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»