• Посилання скопійовано

Нюанси обкладення ПДВ міжнародних перевезень вантажу

Податківці розповіли, як обкладається ПДВ у експедитора (резидента України) послуга міжнародного перевезення вантажу, замовлена в перевізника нерезидента

Нюанси обкладення ПДВ міжнародних перевезень вантажу

ДФС у Тернопільській області у листі від 11.08.2016 р. №1281/10/19-00-12-01/12/7511 роз'яснила:  якщо послуги з перевезення надаються перевізником (резидентом), то такі послуги підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах (незалежно від того, замовнику-резиденту чи замовнику - нерезиденту надаються такі послуги).

Якщо ж послуги перевезення надаються перевізником (нерезидентом), що не має постійного представництва на митній території України, то операції з постачання таких послуг не підпадають під об'єкт оподаткування ПДВ (незалежно від того, замовнику-резиденту чи замовнику -нерезиденту надаються такі послуги).

Питання оподаткування ПДВ транспортно-експедиторської діяльності висвітлено також в Узагальнюючій податковій консультації, затвердженій наказом ДПСУ від 06.07.2012 р. №610, якою рекомендують керуватись податківці.

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»