• Посилання скопійовано

Державний класифікатор продукції та послуг буде актуалізовано за проханням ДФС

Таке прохання зумовлене тим, що у чинному ДКПП відсутні коди для окремих послуг, які постачаються платниками під час здійснення господарської діяльності

Державний класифікатор продукції та послуг буде актуалізовано за проханням ДФС

У листі від 26.01.2017 р. №229/4/99-99-15-03-01-13 податківці зауважили, що від платників податків починають надходити звернення про відсутність у Державному класифікаторі продукції та послуг (ДКПП) кодів для окремих послуг, які постачаються платниками під час здійснення господарської діяльності.

Оскільки реквізит "код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг" є обов'язковим для зазначення у податковій накладній, ДФСУ просить Міністерство фінансів звернутись до центрального органу виконавчої влади, відповідального за розробку та затвердження ДКПП, з проханням забезпечити у найкоротший термін актуалізацію ДКПП з метою забезпечення неухильного виконання платниками податку вимог податкового законодавства щодо ведення податкового обліку, а також правильності заповнення податкової накладної.

 

Мінфін відповів листом від 10.02.2017 р. № 31-11120-09-10/3709. У ньому він просить ДФСУ:

  •  у 3-денний термін здійснити аналіз звернень платників ПДВ,
  • підготувати та надіслати Мінекономрозвитку вичерпний перелік послуг, які відсутні у ДКПП, разом з пропозиціями щодо необхідності внесення невідкладних змін до нормативно-правових актів, а також стосовно необхідності надання роз'яснень щодо порядку визначення кодів послуг згідно з ДКПП для платників ПДВ;
  • у 3-денний термін проаналізувати  звернення платників ПДВ щодо неможливості визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД під час заповнення податкових накладних та забезпечити надання консультацій та інформаційно-довідкових послуг щодо правил визначення кодів товарів;
  • у 5-денний термін надати інформацію щодо результатів розгляду порушених питань разом з копією цього листа Мінекономрозвитку, а також, за потреби, надати пропозиції щодо внесення змін до форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної в частині визначення порядку заповнення податкових накладних у разі, коли код послуги відсутній у ДКПП.

****

Що ще можна прочитати на цю тему?

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»