• Посилання скопійовано

Реєстрація податкових накладних у березні 2017 р.: офіційний лист ДФСУ

Реєстрація в ЄРПН до 15.03.2017 р. включно податкових накладних/розрахунків коригування за "старими"формами не вважатиметься помилкою і не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту

Реєстрація податкових накладних у березні 2017 р.: офіційний лист ДФСУ

ДФСУ у листі від 10.03.2017 р. №5953/7/99-99-15-03-02-17 наголошує, що реєстрація в ЄРПН до 16.03.2017 р. (по 15.03.2017 р. включно) податкових накладних/розрахунків коригування за "старими" формами не вважатиметься помилкою, допущеною при складанні податкової накладної, та не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

За словами ДФСУ, такі ПН/РК є підставою для віднесення зазначених в них сум податку до складу податкового кредиту (за умови дотримання всіх інших вимог ПКУ щодо формування податкового кредиту).

Нагадаємо, що ще 2 березня ДФСУ на офіційному порталі повідомила, що незважаючи на те, що згідно з п. 3 Порядку №1307  усі ПН підлягають реєстрації в ЄРПН за формою, чинною на день такої реєстрації, з метою створення комфортних  умов для платників ПДВ та доопрацювання програмного забезпечення податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою (у редакції наказу №276) починаючи з 16 березня 2017 року.

Що змінилося в нових формах податкової накладної та розрахунку коригування  та як правильно їх заповнювати - на прикладах роз'яснили фахівці Дт-Кт>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»