• Посилання скопійовано

Помилки в обов’язкових реквізитах податкових накладних, які не надаються покупцю: чи буде штраф?

Яка відповідальність платника у випадку допущення помилок в обов’язкових реквізитах податкових накладних, які не надаються покупцю? Розповіли фахівці ДФС у Дніпропетровській області

Помилки в обов’язкових реквізитах податкових накладних, які не надаються покупцю: чи буде штраф?

ДФС у Дніпропетровській області зауважила, що податкові накладні, що не надаються покупцю, мають бути складені та зареєстровані в ЄРПН, та не звільняють продавця від нарахування податкових зобов’язань за такими операціями.

При цьому, якщо податкова накладна, що не надається покупцю, містить помилки в обов’язкових реквізитах, це може бути причиною неприйняття даної податкової накладної в електронному вигляді.

Щодо відповідальності продавця за п. 120.1-3 ПКУ податківці зазначають: за помилки в обов’язкових реквізитах, допущених в податковій накладній, до продавця застосовується штраф у розмірі 170 грн лише за результатами перевірки продавця, яка проводиться на підставі заяви покупця. Тобто, норми п. 120.1-3 ПКУ  застосовується тільки у відносинах з контрагентами – платниками ПДВ. 

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»