• Посилання скопійовано

Заповнення коду товару у податковій накладній у разі його відустності в УКТ ЗЕД

ДФСУ розглянула питання щодо заповнення у податковій накладній обов'язкового реквізиту "код товару" у разі відсутності такого коду в УКТ ЗЕД для окремих видів товарів

Заповнення коду товару у податковій накладній у разі його відустності в УКТ ЗЕД

ДФСУ у листі від 31.03.2017 р. №6718/6/99-99-15-03-02-15 навела алгоритм дій для відображення в ПН кодів УКТ ЗЕД для платників ПДВ, які займаються постачанням товарів. 

У цьому роз'ясненні ними вкотре нагадується, що з 1 січня 2017 року при складанні податкової накладної запроваджено заповнення коду товару згідно з УКТ ЗЕД. 

Коди товарів затверджені Законом "Про Митний тариф України".

Якщо ж відповідного коду для відображення у ПН продукції та товарів платник ПДВ не знайшов, він має право згідно з Порядком №1307 зазначити умовний код, встановлений ДФС. 

У листі податківці зазначають про порядок їх визначення та опублікування. Так, умовні коди товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД, визначає ДФС та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі для використання платниками податку при складанні податкових накладних. Довідник умовних кодів товарів, які відсутні в УКТ ЗЕД, розміщено на офіційному веб-порталі ДФСДокладніше про це також тут>>

Якщо серед цих умовних кодів не має коду для вашого товару, то потрібно звертатися до ДФС для його визначення та опублікування. 

Читайте також: Нова податкова накладна та розрахунок коригування: приклади заповнення

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»