• Посилання скопійовано

Ніна Южаніна відповіла на заяву Мінфіну щодо блокування податкових накладних

Побоювання Мінфіну щодо наміру ВРУ і, зокрема, Комітету, зашкодити роботі реєстру та системі моніторингу ризиків є необґрунтованими- Н. Южаніна

Ніна Южаніна відповіла на заяву Мінфіну щодо блокування податкових накладних

Сьогодні, 12 вересня 2017 р., на сайті Міністерства фінансів України розміщено заклик до Комітету ВР з питань податкової та митної політики «утриматися від реєстрації законопроектів, які можуть поставити під загрозу роботу автоматичного реєстру відшкодування ПДВ». Докладніше>>

Згодом на сайті Ніни Южаніної опублікована відповідь на цю заяву (далі - пряма мова).

 

1) В українському законодавстві не існує норми, яка б дозволяла будь-кому в країні «утримуватися від реєстрації законопроектів» народних депутатів.

Такі дії були б прямим і грубим порушенням Закону «Про Регламент Верховної Ради України» (ст. 89), Закону «Про статус народного депутата України» (ст. 12) та Конституції України (ст. 93). Відповідно, заклик до вчинення таких незаконних дій від органу виконавчої влади не може викликати жодної іншої реакції, крім здивування.

 

2) Побоювання Мінфіну щодо наміру ВРУ і, зокрема, нашого Комітету, зашкодити роботі реєстру та системі моніторингу ризиків є необґрунтованими, адже саме наш Комітет впродовж кількох років ініціював їх створення і підтримує їх сьогодні.

Ми щиро відзначаємо прогрес у питанні відшкодування ПДВ та блокуванні старих схем несплати податків. Відповідно, жодні законопроекти, які шкодять моніторингу ухилення від оподаткування, не будуть підтримані нашим Комітетом.

 

3) При цьому ми відзначаємо певні наявні недоліки в роботі системи, які можуть бути виправлені без шкоди для основних завдань, котрі вона вирішує.

Саме над таким законопроектом працює група народних депутатів з нашого Комітету. Запрошуємо Міністерство фінансів приєднатися до спільної роботи.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»