• Посилання скопійовано

Помилкові податкові накладні не відображаються у декларації з ПДВ

ДФСУ розглянула питання щодо порядку відображення податкових зобов'язань у декларації з ПДВ у випадку помилкового складання податкових накладних на операцію з постачання товарів/послуг

Помилкові податкові накладні не відображаються у декларації з ПДВ

У листі від 03.10.2017 р. №2095/6/99-99-15-03-02-15/ІПК податківці зауважують, що у разі помилкового складання податкових накладних за операцією з постачання товарів/послуг (складання двох чи більше ПН на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в ЄРПН, платник податку з метою виправлення допущеної помилки має право скласти розрахунки коригування до таких помилкових податкових накладних. Такі РК підлягають реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, з дотриманням визначених термінів реєстрації.

Як відомо, для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених первинними документами.

Отже, у декларації з ПДВ платником податку зазначаються дані, вказані у складеній на підставі первинних документів податковій накладній. Тому обсяги постачання товарів/послуг та суми ПДВ, вказані в помилкових податкових накладних і розрахунках коригування до них, не підлягають відображенню у декларації з ПДВ.

Аналогічне роз'яснення раніше надавали податківці на ресурсі "ЗІР".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»