• Посилання скопійовано

Сільгоспдотація за листопад-грудень 2017 року виплачуватиметься у 2018 році

ДФСУ роз'яснила, що сільгоспвиробники, які чекають на отримання дотації, ще не виплаченої за листопад-грудень 2017 року, зможуть її отримати у 2018 році. Це передбачено законом, але щодо того, коли саме надійдуть кошти, податківці пропонують звернутися до Мінагрополітики

Сільгоспдотація за листопад-грудень 2017 року виплачуватиметься у 2018 році

У зв’язку з численними запитами платників ПДВ, які включені до реєстру отримувачів бюджетної дотації, щодо перерахування суми бюджетної дотації за результатами діяльності у листопаді − грудні 2017 року за видами діяльності, визначеними в пункті 16-1.3 Закону № 1877-IV ДФСУ надала наступне роз'яснення.

Для проведення розрахунків з товаровиробниками щодо виплати сум бюджетної дотації, Мінагрополітики відкриває в Казначействі небюджетний рахунок за балансовим рахунком групи рахунків 375 "Інші спеціальні рахунки" в системі електронного адміністрування ПДВ та доводить до відома ДФС інформацію про його реквізити і помісячний розподіл бюджетних асигнувань за напрямом "Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції".

Бюджетна дотація за результатами діяльності у листопаді – грудні 2017 року за видами діяльності, визначеними в п. 16-1.3 Закону № 1877, відповідно до п. 16 Порядку № 83 виплачується товаровиробнику в наступному бюджетному році.

Податківці звертають увагу, що асигнування за бюджетною програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгоспвиробників» перераховувались на небюджетний рахунок Мінагрополітики за кожний звітний період.

Станом на поточну дату ДФС не отримано інформацію про відкриття планових асигнувань за бюджетною програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгоспвиробників» за результатами діяльності сільськогосподарських товаровиробників у листопаді – грудні 2017 року.

За детальною інформацією щодо виплати бюджетної дотації в поточному році ДФСУ пропонує звернутись до Мінагрополітики.

***

Читайте також аналітику від «Дебету-Кредиту»:

Сільгоспдотація: чекаємо на кошти з бюджету.

Сільгоспдотація: облік щоденних операцій.

Дотація сільгоспвиробникам: хто та як може її отримати?

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»