• Посилання скопійовано

«Ми маємо прозору систему відшкодування ПДВ», – вважають у ДФС

На думку ДФСУ, на сьогодні в Україні платники податків не мають проблем з відшкодуванням ПДВ

«Ми маємо прозору систему відшкодування ПДВ»,  – вважають у ДФС

Цей процес є автоматизованим, відкритим та прозорим, -  про це в.о. Голови ДФС Мирослав Продан заявив під час презентації результатів роботи ДФС у 2017 році на черговому засіданні Громадської ради при ДФС.

За його словами, український формат повернення ПДВ з бюджету є одним з найпрозоріших у світі.

«Я вивчав досвід багатьох країн, їх фінансові системи, процеси, які відбуваються в податкових органах. Можу сказати, що більш прозорішого формату відшкодування ПДВ, який сьогодні існує в Україні, я не зустрічав в жодній з країн, у тому числі європейській. Процес відшкодування стабілізувався, що дає змогу нашим платникам, оперативно отримуючи відшкодований податок, своєчасно поповнювати свої обігові кошти», – підкреслив Мирослав Продан.

Він також відзначив, що протягом останнього часу під час зустрічі з бізнесом, громадськими організаціями, різноманітними бізнес-асоціаціями не було жодних нарікань на роботу системи з відшкодування ПДВ.

Загалом у 2017 році платникам було повернуто 120,1 млрд грн ПДВ.

Врегулювання своєчасності повернення ПДВ є одним з позитивів 2017 року поруч зі зростанням надходжень до бюджету за рахунок перекриття схем з мінімізації податків, ліквідації каналів незаконного переміщення товарів та водночас підвищення до 95% добровільності сплати податків.

Серед інших важливих напрямів роботи фахівців ДФС у минулому році Мирослав Продан втакож відзначив розвиток сервісів для платників податків, зокрема, удосконалення роботи Електронного кабінету платника. ДФС було оновлене серверне обладнання для забезпечення можливості впровадження нових функцій Електронного кабінету, в якому кожні два місяці додавалися нові сервіси.

«Сьогодні ми працюємо над розробкою не менш цікавих і важливих для роботи бізнесу сервісів, які, зокрема, дозволять формувати проект декларації за рахунок даних з інформаційних ресурсів ДФС», – підкреслив очільник ДФС.

Загалом у минулому році ДФС надано понад 5 млн адміністративних послуг. За 2017 рік прийнято та оброблено понад 320 млн електронних документів. В середньому за добу приймається та обробляється більше 1 млн. документів в електронному вигляді.

«Жоден орган виконавчої влади не має такої розгалуженої мережі і немає таких потужних обсягів, як сьогодні є в ДФС. Для прикладу, за 1 секунду обробляється 50 електронних документів, можете уявити в якій кількості це відбувається протягом бюджетного року. Тому ми сьогодні робимо все можливе, щоб не було жодних збоїв при роботі сервісів, зокрема, прийняття звітності», – наголосив Мирослав Продан.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»