• Посилання скопійовано

Списання заборгованості за послуги нерезидента: що з ПДВ?

Про необхідність коригування ПК при списанні кредиторської заборгованості податківці писали вже раніше (лист від 19.01.2016 р. № 701/10/26-15-11-02-13). А що ж відбувається у разі списання кредиторської заборгованості за послугами, отриманими від нерезидента, за якими були відображені ПЗ та ПК з ПДВ?

Списання заборгованості за послуги нерезидента: що з ПДВ?

В індивідуальній консультації від 01.08.2018 р. № 3354/6/99-99-15-03-02-15/ІПК податківці нагадали про обов’язок отримувача послуг нарахувати зобов’язання з ПДВ за отриманими від нерезидента послугами, місце постачання яких визначено на території України. 

Такий отримувач послуг - платник податку у порядку, визначеному статтею 201 ПКУ, складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого ним податку, яка є підставою для віднесення сум податку до податкового кредиту у встановленому порядку і підлягає обов'язковій реєстрації в ЄРПН.

При цьому податківці роз’яснюють, що у разі списання безнадійної кредиторської заборгованості за такі отримані та не оплачені послуги податковий кредит не підлягає коригуванню при прийнятті рішення про списання безнадійної кредиторської заборгованості за такі отримані та не оплачені послуги. 

Своєю чергою, і податкові зобов'язання, нараховані платником податку при отриманні послуг від нерезидента відповідно до п. 187.8 ПКУ та включені до декларації з ПДВ за відповідний звітний період, при списанні безнадійної кредиторської заборгованості за такі отримані та не оплачені послуги також не підлягають коригуванню.

***

Читайте також: Рекламні послуги в Інтернеті надає нерезидент: пам’ятка клієнту

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»