• Посилання скопійовано

Вивільнені кошти не використано протягом 1095 днів: що з податком на прибуток?

У разі невикористання вивільнених коштів протягом 1095 днів, платник податку збільшує податкові зобов'язання з податку на прибуток на суму залишку за результатами податкового періоду, в якому закінчується граничний строк їх використання, та сплачує пеню

Вивільнені кошти не використано протягом 1095 днів: що з податком на прибуток?

ДФС у м. Києві у листі від 30.11.2015 р. №18212/10/26-15-15-03-11 зазначила, що відповідно до Порядку використання коштів, вивільнених від оподаткування, у разі невикористання платником податку сум вивільнених коштів протягом 1095 днів з дати закінчення періоду, за результатами якого він залишив такі кошти у своєму розпорядженні, платник податку збільшує податкові зобов'язання з податку на прибуток на суму залишку за результатами податкового періоду, в якому закінчується граничний строк використання вивільнених коштів, та сплачує пеню.

Таким чином, ПКУ не передбачає звільнення платника податків від обов'язку сплати суми податкового зобов'язання.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»