• Посилання скопійовано

Коригування фінансового результату на різниці: роз'яснюють податківці

Якщо річний дохід платника податку за 2014 рік не перевищує 20 млн грн, то при визначенні об’єкту оподаткування за 2015 рік він має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці

Коригування фінансового результату на різниці: роз'яснюють податківці

ДФС у м. Києві у листі від 21.12.2015 р. №19308/10/26-15-15-03-11 роз'яснила: якщо річний дохід платника від будь-якої діяльності за 2014 рік, визначений за правилами бухобліку (за вирахуванням непрямих податків) не перевищує 20 млн грн, платник податку при визначенні об’єкту оподаткування за 2015 рік має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці, визначені відповідно до положень розділу ІІІ ПКУ (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років).

Однак таким правом  можна скористатись не більше одного разу протягом безперервної сукупності років в кожному з яких виконується цей критерій щодо розміру доходу.

Якщо у платника, який прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату, в будь-якому наступному році річний дохід перевищує 20 млн грн, такий платник визначає об’єкт оподаткування починаючи з такого року шляхом коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці, визначені відповідно до положень цього розділу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»