• Посилання скопійовано

Пасивні доходи неприбутківців у вигляді відсотків від депозиту не оподатковуються

ДФС роз’яснила, що пасивні доходи у вигляді відсотків від депозитного вкладу, отримані житлово-будівельними кооперативами-неприбутковими організаціями, не є об’єктом оподаткування податком на прибуток

Пасивні доходи неприбутківців у вигляді відсотків від депозиту не оподатковуються

ДФС у м. Києві у листі від 25.12.2015 р. №19645/10/26-15-15-03-11 роз'яснила, що пасивні доходи у вигляді відсотків від депозитного вкладу, отримані житлово-будівельними кооперативами, які перебувають в Реєстрі неприбутківців, не є об'єктом оподаткування податком на прибуток за умови, що ці доходи (прибутки) використовуються такими підприємствами виключно для фінансування видатків на їх утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами.

 Встановлення факту використання неприбутковою організацією доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені установчими документами, є підставою для виключення такої організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій і нарахування податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств, штрафних санкцій і пені. Податкові зобов'язання, штрафні санкції і пеня нараховуються, починаючи з першого числа місяця, в якому вчинено таке порушення .

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»