• Посилання скопійовано

Для повернення переплати авансових внесків з прибутку слід подати заяву

Як зауважують податківці, обов’язковою умовою повернення переплати авансових внесків з податку на прибуток є подання заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення переплати

Для повернення переплати авансових внесків з прибутку слід подати заяву

ДФСУ у листі від 11.02.2016 р. №2868/6/99-99-19-02-02-15 зауважує, що порядок повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань встановлено ст. 43 ПКУ.

Обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

Заява подається у довільній формі, в якій зазначається напрям перерахування коштів, зокрема, на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»