• Посилання скопійовано

Зменшення в декларації податку на прибуток на суму такого податку, сплаченого за кордоном

ДФС рекомендує збільшити показник рядка 16 Додатки ЗП до декларації на суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, які сплачені госпсуб'єктами за кордоном, але зараховані в Україні

Зменшення в декларації податку на прибуток на суму такого податку, сплаченого за кордоном

Податківці в листі від 11.02.2016 р. №2885/6/99-99-19-02-01-15 пропонують платникам податку на прибуток збільшити показник рядка 16 Додатка ЗП до декларації на суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачені госпсуб'єктами за кордоном, що зараховуються під час сплати ними податку в Україні. 

При цьому, при поданні декларації податківці рекомендують таким платникам подати доповнення до декларації, передбачене п. 46.4 ст. 46 розділу ІІ ПКУ, з відповідним поясненням та зазначенням сум, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці декларації.

Від редакції. Оскільки лист від 11.02.2016 р., а оприлюднений він був тільки зараз, то такою рекомендацією податківців можна скористатися, щодо податку, сплаченого за кордоном у 2015 р., подавши уточнюючий розрахунок до вже поданої декларації за 2015 рік. 

І вже до такого уточнюючого розрахунку, як і зазначено в цьому листі, надати доповнення, передбачене п. 46.4 ПКУ, з відповідним поясненням та зазначенням сум, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці уточнюючого розрахунку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»