• Посилання скопійовано

Відсотки на розстрочку авансових внесків з податку на прибуток підлягають сплаті у повній сумі

ДФСУ роз'яснила, що проценти, нараховані на розстрочені суми по авансових внесках з податку на прибуток, підлягають сплаті у повній сумі, незалежно від значення об'єкта оподаткування у декларації з прибутку за 2015 рік

Відсотки на розстрочку авансових внесків з податку на прибуток підлягають сплаті у повній сумі

Відповідно до п. 57.1 ПКУ у редакції, що діяла до 01.01.2016 р., платники податку на прибуток  щомісяця, протягом дванадцятимісячного періоду, сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду.

Сума щомісячних авансових внесків обчислюється у розмірі не менше 1/12 нарахованої суми податку на прибуток за попередній звітний (податковий) рік, зменшеної на суму сплачених авансових внесків з цього податку при виплаті дивідендів, яка залишилась не зарахованою у зменшення податкового зобов'язання з цього податку, без подання податкової декларації.

У складі річної податкової декларації платником податку подається розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають сплачуватися у наступний дванадцятимісячний період. Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов'язань.

Згідно з п. 100.1 ПКУ розстроченням, відстроченням грошових зобов'язань або податкового боргу є перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов'язань або податкового боргу під проценти, розмір яких дорівнює розміру пені, визначеному п. 129.4 ПКУ.

Платник податків має право звернутися до контролюючого органу із заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу. У такому випадку він вважається таким, що узгодив суму такого грошового зобов'язання.

З огляду на це податківці у листі від 21.03.2016 р. №6042/6/99-99-19-02-02-15 роблять висновок: проценти, нараховані на розстрочені суми по авансових внесках з податку на прибуток, підлягають сплаті у повній сумі незалежно від значення об'єкта оподаткування у декларації з податку на прибуток  за 2015 рік.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»