• Посилання скопійовано

ДФС про податок на прибуток, сплачений за кордоном

ДФСУ розглянула питання щодо розміру зарахування сум податку з іноземних джерел при обчисленні податку на прибуток

ДФС про податок на прибуток, сплачений за кордоном

Так, податківці у листі від 01.04.2016 р. №7148/6/99-99-19-02-01 рекомендують платникам збільшити показник рядка 16 додатка ЗП до декларації на суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном, які зараховуються під час сплати ними податку в Україні.

При поданні декларації платниками податку на прибуток підприємств, які розраховуватимуть зменшення нарахованої суми податку у додатку ЗП з урахуванням сум податку на прибуток, що сплачені за кордоном, ДФС рекомендує подати доповнення до декларації, передбачене пунктом 46.4 ПКУ, з відповідним поясненням та проставлянням сум, зазначивши про цей факт у спеціально відведеному місці в декларації.

При цьому розмір суми податку, отриманої з іноземних джерел, на який можна зменшити суму податку, що підлягає сплаті в Україні, розраховується з урахуванням формули: (не більше додатного значення ((рядок 06 + рядок 08 + рядок 10 + рядок 12 + рядок 15 декларації) - (рядок 16.1 + рядок 16.2 + рядок 16.3.1 додатка ЗП)).

Чинною редакцією ПКУ не передбачено зарахування перевищення суми податку, сплаченої за кордоном, на зменшення податкових зобов'язань з податку на прибуток у наступних звітних періодах.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»