• Посилання скопійовано

Зарахування у поточній декларації з ПДВ суми від’ємного значення у рахунок сплати грошових зобов’язань з податку на прибуток

ДФСУ розглянула питання щодо можливості зарахування у декларації з ПДВ суми від’ємного значення у рахунок сплати грошових зобов’язань з податку на прибуток приватних підприємств, які виникнуть у платника протягом майбутніх податкових періодів

Зарахування у поточній декларації з ПДВ суми від’ємного значення у рахунок сплати грошових зобов’язань з податку на прибуток

ДФС у листі від 25.05.2016 р. №11353/6/99-99-15-03-02-15 зауважує, що ПКУ чітко визначено, що від’ємне значення ПДВ, розраховане платником за результатами звітного (податкового) періоду, за заявою платника може бути задеклароване, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200-1.3 ПКУ на момент отримання контролюючим органом податкової декларації, до бюджетного відшкодування:

  • на поточний рахунок платника податку;
  • у рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу такого платника податку з інших платежів, що сплачуються до державного бюджету.

У разі відсутності у платника податку на дату подання ним податкової звітності з ПДВ податкового боргу з цього податку, такий платник має право задекларувати суму від’ємного значення ПДВ, сформовану за результатами такої податкової звітності, до бюджетного відшкодування в рахунок сплати грошових зобов'язань такого платника податку з інших платежів, що сплачуються до держбюджету, зокрема в рахунок сплати грошових зобов’язань з податку на прибуток приватних підприємств, які виникнуть у платника протягом майбутніх податкових періодів.

Таке бюджетне відшкодування сум ПДВ здійснюється після узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами перевірки.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»