• Посилання скопійовано

Довідка про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток: як її отримати?

Мінфін розповів, як отримати довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток

Довідка про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток: як її отримати?

Уповноважений орган у листі від 09.06.2016 р. №12665/6/99-99-15-02-01-15 зазначає, що підставою для отримання довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток є сплата податку до бюджету під час виплати доходу такому нерезиденту. Джерелом інформації для видачі довідки є дані додатка ПН до податкових декларацій (розрахунків) з податку на прибуток, надані податковими агентами податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь нерезидентів, а також сум утриманого з них податку або надані нерезидентом документи у разі самостійного нарахування і сплати податку.

Платники податку на прибуток підприємств при поданні декларації з прибутку до рядка 23 ПН повинні внести суми податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам, нарахованих за звітний (податковий) період.

Нагадаємо, що Порядок видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та її форма затверджені Наказом Мінфіну від 03.12.2012 р. №1264.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»