• Посилання скопійовано

Рекламні послуги від нерезиденита відображаються згідно з правилами бухобліку

ДФСУ роз’яснила оподаткування виплат нерезиденту за виробництво та/або розповсюдження реклами

Рекламні послуги від нерезиденита відображаються згідно з правилами бухобліку

Державна фіскальна служба України у листі від 16.06.2016 р. №13467/6/99-99-15-02-02-15 роз'яснила: резиденти, які здійснюють виплати нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами, під час такої виплати сплачують податок за ставкою 20 відсотків суми таких виплат за власний рахунок. При цьому ключовою умовою є не місце надання послуг, а оплата послуг резидентом на користь нерезидента.

Отже, зазначений податок за ставкою 20 відсотків суми виплат нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами сплачується резидентом за власний рахунок незалежно від місця надання нерезидентом зазначених послуг. 

Застосування правил міжнародного договору України здійснюється шляхом звільнення від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України, зменшення ставки податку або шляхом повернення різниці між сплаченою сумою податку і сумою, яку нерезиденту необхідно сплатити відповідно до міжнародного договору України.

При цьому, фіскали зазначають, що розділом ІІІ ПКУ не передбачено різниць для коригування фінрезультату до оподаткування на суму сплаченого податку на прибуток за ставкою 20% у разі здійснення виплат нерезиденту за виробництво та/або розповсюдження реклами.

Тож, зазначені операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»