• Посилання скопійовано

Мінфін проти заміни податку на прибуток податком на виведений капітал

На думку Міністерства, впровадження податку на виведений капітал може призвести до 32 мільярдів збитку

Мінфін проти заміни податку на прибуток податком на виведений капітал

Про це в ході круглого столу повідомив заступник міністра фінансів України Євген Капінус, - повідомляє УНІАН.

"Впровадження цього податку призведе до надходжень у розмірі 18 мільярдів гривень, якщо виходити з податкової бази 2015 року... На поточний рік заплановано отримати до бюджету від податку на прибуток близько 50 мільярдів гривень. Відповідно, за таких умов ми отримуємо близько 32 мільярдів можливих збитків", - сказав він.

Нагадаємо, що Мінфін планує у липні подати на розгляд Уряду законопроект про реформу системи адміністрування податків. Докладніше >>

Експерти пропонують уряду розглянути в проекті податкового кодексу можливість заміни податку на прибуток податком на виведений капітал, який передбачає стягнення податку при виплаті дивідендів, а при певних умовах робить прямим об'єктом оподаткування частина виплат пасивних доходів.

Читайте також:

Податок на розподілений прибуток по-українськи: як це може бути?

Чому класичний податок на прибуток треба змінити 

Усі новини на тему >>

Джерело: УНІАН

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»