• Посилання скопійовано

Коли не коригуємо фінрезультат на суму відсотків за позиками від пов’язаних осіб-нерезидентів

ДФСУ розглянуло питання щодо коригування фінансового результату на суму нарахованих відсотків за позиками від повязаних осіб - нерезидентів

Коли не коригуємо фінрезультат на суму відсотків за позиками від пов’язаних осіб-нерезидентів

ДФСУ у листі від 11.08.2016 р. №17496/6/99-99-15-02-02-15 роз'яснила: якщо на початок та кінець звітного податкового періоду підприємство не мало боргових зобов'язань, що виникли за операціями з пов'язаними особами - нерезидентами протягом звітного періоду, коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до п. 140.2 ПКУ за відсотками на користь пов'язаних осіб - нерезидентів не здійснюється.

Фінансовий результат до оподаткування коригується у разі нарахування у бухобліку платником податку процентів за будь-якими борговими зобов'язаннями (кредитами, позиками, депозитами, операціями РЕПО, зобов'язання за договорами фінансового лізингу та іншими запозиченнями незалежно від їх юридичного оформлення), що виникли за операціями з пов'язаними особами - нерезидентами, у тому числі за кредитом, використаним платником для надання поворотної фінансової третім особам.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»