• Посилання скопійовано

Чи враховується при визначенні фінрезультату податок на нерухомість

Податок на нерухоме майно відноситься до адміністративних витрат та враховується при визначенні фінансового результату до оподаткування, - ДФСУ

Чи враховується при визначенні фінрезультату податок на нерухомість

ДФС в підкатегорії 102.20 "ЗІР" пояснила, що податок на нерухоме майно відноситься до адміністративних витрат та враховується при визначенні фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку). 

Крім того, податок на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету платниками податку, зменшується на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно відповідно до ст. 266 ПКУ щодо об’єктів нежитлової нерухомості.

Якщо платник податку на прибуток у звітному періоді не отримав прибутку, або сума податку на прибуток менша за суму податку на нерухоме майно, залишок суми такого податку, не врахований у зменшення податку на прибуток поточного періоду, не переноситься на зменшення податку на прибуток наступних податкових (звітних) періодів.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»