• Посилання скопійовано

Iноземний дохід, отриманий фізособою, — з ПДФО та військовим збором

ДФС наголошує, що дохід фізособи-резидента у вигляді коштів, перерахованих з закордонного банківського рахунку фізособи-нерезидента, у розумінні ПКУ є іноземним доходом

Iноземний дохід, отриманий фізособою, — з ПДФО та військовим збором

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 18.05.2017 р. №239/К/99-99-13-01-03-14/IПК роз'яснила, що дохід, отриманий фізособою-резидентом у вигляді коштів, перерахованих з закордонного банківського рахунку фізособи-нерезидента (незалежно від ступеня споріднення фізосіб), у розумінні ПКУ є іноземним доходом.

У разі отримання такого доходу в іноземній валюті його сума перераховується у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент отримання, і включається такою особою до загального річного оподатковуваного доходу.

При цьому фізособа-резидент зобов'язана подати декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити ПДФО і військовий збір.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»