• Посилання скопійовано

Автоматичне заповнення довідки про зведені дані щодо пального: алгоритм дій від М.Е.Doc

У М.Е.Doc розповіли, як скористатися сервісом автоматичного заповнення Довідки про зведені за добу облікові дані щодо пального

Автоматичне заповнення довідки про зведені дані щодо пального: алгоритм дій від М.Е.Doc

M.E.Doc повідомляє що з’явилась можливість автоматичного заповнення Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (ідентифікатор форми – J/F0210401). Умова: наявність ліцензії «Облік акцизного податку з доступом до API».

Відтепер користувачам надається два варіанти створення Довідки:

  1. Створення довідки з автозаповненням;
  2. Створення довідки з самостійним заповненням.

Цікавим для користувачів є варіант 1.

Для його реалізації спочатку здійснюємо відповідні налаштування Параметрів системи (рис. 1).

Після придбання відповідної ліцензії в модулі Облік акцизного податку з’явиться папка Показники рівнемірів/витратомірів (рис. 2).

Натискаючи на цю папку, у програмі з’являться буферні таблиці (рис. 3).

Після цього в Реєстрі акцизних документів (пальне) натисніть на кнопку меню Створити довідку. Саме на цьому етапі ви маєте обрати в діалоговому вікні автозаповнення даних (галочку перед полем «З самостійним заповненням» ставити не потрібно). Далі Ви обов’язково повинні обрати звітну добу (дату, на яку передаються зведені дані) та з переліку, що випадає – акцизний склад, за яким надіслані показники за звітну дату. Після вибору акцизного складу натисніть ок (рис. 4).

На виході буде створено Довідку про зведені за добу підсумкові дані щодо обсягів обігу (отримання/відправки) та залишків пального за уніфікованим номером акцизного складу (рис. 5).

Аналогічним чином можна створювати окрему Довідку за кожним уніфікованим номером акцизного складу, на якому розташовані попередньо зареєстровані резервуари та рівнеміри / витратоміри).

На цьому автоматичне заповнення закінчується. Але звертаємо увагу, що таблиці 5 та 6 Довідки потребують самостійного заповнення ((наприклад, обліковими даними про пальне в балонах чи іншій тарі (табл. 5), про обсяг втраченого пального в зареєстрованих акцизних накладних (табл. 6) тощо)).

Далі Вам залишиться лише перевірити документ, підписати та направити його до контролюючого органу.

Зміни реалізовано в оновленні 11.02.004. 

Джерело: M.E.Doc

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»