• Посилання скопійовано

Скільки користувачів зберігають свої ЕЦП на токенах: статистика від Мінцифри

Мінцифри провело аналіз статистичних даних про діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг і оцінило стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019 рік

Скільки користувачів зберігають свої ЕЦП на токенах: статистика від Мінцифри

Мінцифра провела аналіз статистичних даних про діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг і оцінила стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019 рік.

Загалом в Україні було здійснено більше 1, 5 млрд операцій з використанням електронного підпису. Загальною кількістю сформованих кваліфікованих сертифікатів підписів та печаток менше 6 млн. Цікаво, що лише 8% усіх підписів зберігаються на захищених носіях, коли решта – ні.

Покращення якості надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, підвищення рівня довіри до них та популяризації центральним засвідчувальним органом є однією із пріоритетних завдань Мінцифри. 

Важливо, що лише 4 з 22 кваліфікованих надавачів довірчих послуг використовують міжнародні алгоритми електронного підпису, усі інші працюють на національними алгоритмами.

Міністерство цифрової трансформації, сприяє поступовому переведенню усіх засвідчувальних центрів на міжнародні алгоритми.

Застосування міжнародних алгоритмів  електронних ключів розширять можливості українського електронного підпису, наприклад, в майбутньому створить можливість в Україні визнавати документи інших держав, а іншим державам визнавати документи України, що скріплені електронною  підписом або печаткою.

Ознайомитися із Статистикою надання електронних довірчих послуг можна за посиланням.

***

Читайте також: Cкасовано обов'язковість використання токенів! Експеримент від Мінцифри 

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»