• Посилання скопійовано

Мінфін підготував зміни щодо обліку плодоносних рослин

Оприлюднено проект наказу Мінфіну, яким пропонується внести зміни до Інструкції № 291, П(С)БО 7 «Основні засоби» та П(С)БO 30 «Біологічні активи» щодо обліку плодоносних рослин

Мінфін підготував зміни щодо обліку плодоносних рослин

Міністерство фінансів оприлюднило проект наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» (завантажити).

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення, його підготовлено з метою приведення нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку у відповідність з вимогами МСФЗ, зокрема, у зв’язку зі змінами до МСБО 16 «Основні засоби» та 41 «Сільське господарство».

Зазначені зміни полягають у тому, що плодоносні рослини, пов’язані з сільськогосподарською діяльністю, які надають плоди протягом більше ніж одного періоду, обліковуються як основні засоби відповідно до вимог МСБО 16 «Основні засоби», а продукція, яку надають ці плодоносні рослини, обліковується згідно з МСБО 41 «Сільське господарство» як сільськогосподарська продукція рослинництва.

Проектом наказу пропонується внести зміни до Інструкції № 291, П(С)БО 7 «Основні засоби» та П(С)БО 30 «Біологічні активи».

Проект змін можна переглянути тут (завантажити)>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»