• Посилання скопійовано

Увага! Президент підписав закон про вдосконалення бухобліку та фінзвітності

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України від 05.10.2017 р. №2164-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень)

Увага! Президент підписав закон про вдосконалення бухобліку та фінзвітності

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Н. Южаніної.

Цей закон (законопроект №4646-д), ухвалений Верховною Радою 5 жовтня 2017 р., включено Кабінетом Міністрів до переліку законопроектів у сфері європейської інтеграції Україні, прийняття яких забезпечить належне виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Зокрема, Законом №2164 передбачено включення частини засадничих положень нової Директиви 2013/34/ЄС до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». У подальшому виконання вимог Директиви 2013/34/ЄС планується забезпечувати поступово шляхом розробки, прийняття та впровадження нормативно-правових актів — насамперед внесення змін до положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

"Прийняття й набрання чинності цим законом є черговим кроком до створення сприятливого бізнес-клімату в Україні, оскільки наблизить діяльність українських підприємств до світових стандартів у сфері ведення бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності" - заначила Н. Южаніна.

Цей Закон було опубліковано у "Голосі України" №202/2017 1 листопада 2017 р. Набере чинності він з 1 січня 2018 року (крім абзаців шостого і сьомого п. 12 розділу І, які стосуються оприлюднення фінзвітності. Вони наберуть чинності з 1 січня 2019 року). 

Докладно про усі зміни, передбачені цим законом, ми розповідали у аналітиці>>

У багатьох читачів виникли запитання щодо щорічного аудиту, на які ми відповіли у статті тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »