• Посилання скопійовано

Міндоходів роз'яснює як обліковуються витрати на рекламні та маркетингові послуги

Для врахування витрат на рекламні та маркетингові послуги, у тому числі мотиваційні виплати, при обчисленні об'єкта оподаткування необхідне доведення безпосереднього зв'язку таких витрат з госпдіяльністю платника податків та підтвердження первинними документами

Міндоходів роз'яснює як обліковуються витрати на рекламні та маркетингові послуги

Міндоходів повідомляє: якщо в договорі купівлі-продажу товарів між виробником або власником торгової марки та продавцем передбачена виплата винагороди на користь покупців у вигляді надання додаткових знижок на товар, то до складу витрат виробника або власника торгової марки, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, включаються витрати на виплату такої винагороди на користь дистриб'юторів або роздрібних торгівців, з урахуванням обмежень, встановлених пп. 139.1.13 ПКУ, а у дистриб'юторів або роздрібних торгівців винагорода у вигляді додаткової знижки на товар включається до складу доходу.

Для врахування витрат на рекламні та маркетингові послуги, у тому числі мотиваційні виплати, при обчисленні об'єкта оподаткування необхідне доведення безпосереднього зв'язку таких витрат з госпдіяльністю платника податків та підтвердження первинними документами (Лист Міндоходів від 05.12.2013 р. №6344/І/99-99-19-03-02-14).

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»