• Посилання скопійовано

ДФС про індексацію зносу необоротних активів

ДФС розглянула питання щодо врахування переоцінки (дооцінки) накопиченої в бухобліку амортизації в результаті переоцінки основних засобів для цілей застосування п. 138.1, п. 140.2 ПКУ

ДФС про індексацію зносу необоротних активів

ДФСУ у листі від 20.04.2016 р. №8932/6/99-99-19-02-02-15 повідомила, що згідно з П(С)БО 7, переоцінена первісна вартість та сума зносу об'єкта основних засобів визначається множенням відповідно первісної вартості і суми зносу об'єкта основних засобів на індекс переоцінки. Індекс переоцінки визначається діленням справедливої вартості об'єкта, який переоцінюється, на його залишкову вартість.

Суму нарахованої амортизації всі підприємства/установи відображають збільшенням суми витрат підприємства/установи і зносу основних засобів.

Згідно з Інструкцією про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, за кредитом рахунку 13 "Знос (амортизація) необоротних активів" відображається нарахування амортизації та індексації зносу (накопиченої амортизації) необоротних активів.

Враховуючи те, що у п. 138.1 та п. 140.2 ПКУ застосовуються поняття "нарахована амортизація" та "амортизаційні відрахування", то індексація зносу не враховується у складі амортизаційних відрахувань.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»