• Посилання скопійовано

НКЦПФР роз’яснила порядок розкриття інформації відповідно до МСФЗ

Роз’яснення НКЦПФР від 09.02.2012 р. №1

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила роз’яснення «Про порядок застосування частини шостої статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо розкриття інформації відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ)». Так, 9 лютого, на черговому засіданні регулятора було прийнято відповідне рішення, що покликано пояснити учасникам ринку умови подання звітності.

Зокрема, у роз’ясненні НКЦПФР йдеться про те, що публічні акціонерні товариства можуть не подавати звітність відповідно до МСФЗ за минулий рік. Такі товариства повинні будуть подавати інформацію про свою діяльність згідно з нормами міжнародних стандартів починаючи з 2012 року. Проте ті публічні акціонерні товариства, що відповідно до законодавства надають проміжну фінансову звітність за І квартал поточного року, вже повинні подавати її відповідно до МСФЗ. Загалом професійні учасники фондового ринку, окрім ПАТ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність, а також розкривають інформацію про свою діяльність за міжнародними стандартами, починаючи з 1 січня 2013 року.

«МСФЗ на сьогодні є одним із необхідних та оптимальних інструментів для підвищення прозорості та зрозумілості інформації про підприємство насамперед для інвесторів: ті підприємства, які складають свою звітність згідно з МСФЗ, мають більше можливостей залучити додатковий капітал. В той же час, за Законом «Про цінні папери та фондовий ринок», що, зокрема, регламентує використання МСФЗ, перехід до нових стандартів звітності для підприємств відбуватиметься поступово. Таким чином, всі учасники ринку зможуть легко адаптуватись до своєчасних та необхідних вимог», — стверджує Максим Лібанов, директор департаменту аналізу та стратегії і розвитку законодавства НКЦПФР.

 

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»