• Посилання скопійовано

Мініфін не надає роз’яснень МСФЗ

Лист Мінфіну від 23.02.2012 р. №31-08410-07-27/4531 «Щодо застосування міжнародних стандартів фінансової звітності»

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Мінфіну відповів на запит щодо застосування міжнародних стандартів фінансової звітності.

Мінфін нагадує, що з 01.01.2012 р. приватні акціонерні товариства, банки, страховики, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності. При цьому порядок складання перших звітів за міжнародними стандартами фінансової звітності визначено МСФЗ 1 «Перше застосування міжнародних стандартів фінансової звітності».

Оскільки міжнародні стандарти фінансової звітності приймаються Радою з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, Мінфін не займається їх тлумаченням.

Водночас Міністерство повідомляє, що значення термінів «загальний сукупний прибуток» та «інший сукупний прибуток» визначено Міжнародним стандартом бухгалтерського обліку 1 «Подання фінансової звітності», а не МСФЗ 1 «Перше застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності».

МСФЗ 1 передбачає як складову першої фінансової звітності суб’єкта господарювання «звіт про сукупні доходи», зміст якого визначено Міжнародним стандартом бухгалтерського обліку 1.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»