• Посилання скопійовано

Порядок внесення змін до облікових даних платника податку у разі зміни головного бухгалтера

ДФСУ роз'яснила порядок внесення змін до облікових даних платників податків, в тому числі у разі зміни або призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника (головного бухгалтера)

Порядок внесення змін до облікових даних платника податку у разі зміни головного бухгалтера

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 119) роз'яснила:

1) щодо  платників податків, відомості про яких включаються до ЄДР:

  • інформація про зміну або призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора;
  • інформація про головного бухгалтера оновлюється на підставі реєстраційної заяви за ф. № 1-ОПП з позначкою «Зміни» та уточнених документів або реєстраційної заяви платника ПДВ (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін).

2) щодо платників податків, які не включаються до ЄДР, інформація про зміну або призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника та/або головного бухгалтера оновлюється на підставі уточнених документів та заяви за ф. № 1-ОПП.

Заява за ф. № 1-ОПП та уточнені документи повинні бути надані до контролюючого органу протягом 10 календарних днів з дня внесення змін.

Читайте також: Заміна директора та/або головного бухгалтера на підприємстві: покрокова інструкція

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»