• Посилання скопійовано

Не увійшли у Реєстр великих платників на 2019 рік: які дії?

Податківці розповіли, що всім платникам податків, які не увійшли до реєстру ВПП, слід подати в найкоротший термін реєстраційну заяву за формою №1-ОПП

Не увійшли у Реєстр великих платників на 2019 рік: які дії?

Наказом ДФСвід 26.09.2018 р. №617 затверджено Реєстр великих платників податків на 2019 рік.  До Реєстру увійшло 1 500 великих платників, у яких обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищив 50 мільйонів євро, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України за такий самий період перевищила 1 мільйон євро (з них податкових платежів не менше 500 тисяч євро).

Деякі платники Офісу не досягли критеріїв визначення «великого платника податків», та повинні з наступного року обслуговуватися в райДПІ відповідно до зареєстрованого місцезнаходження.

Таким платникам, необхідно подати в паперовому вигляді до райДПІ реєстраційну заяву за ф. №1-ОПП з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов’язана зі зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП».

Податківці звертають увагу, що за неподання заяв за ф.№1-ОПП та порушення встановленого порядку взяття на облік у контролюючих органах відповідно до п. 117.1 ПКУ встановлено відповідальність у вигляді штрафної санкції у розмірі 510 грн.

З огляду на це, фіскали просять всіх платників податків, які не увійшли до реєстру ВПП, подати в найкоротший термін реєстраційну заяву за ф. №1-ОПП.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»