• Посилання скопійовано

Держфінпослуг оприлюднює зміни до Порядку складання та подання звітності кредитними спілками

На виконання вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України повідомляє про оприлюднення протягом 5-ти робочих днів на своєму офіційному сайті (рубрика «Діяльність Держфінпослуг», розділ «Проекти регуляторних актів Держфінпослуг») проекту розпорядження Держфінпослуг «Порядок складання та подання звітності кредитними спілками та об’єднаними кредитними спілками до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України» (далі — Порядок).

Разом з тим внесено зміни до частини 4 статті 14 Закону України «Про фінансовий облік та фінансову звітність в Україні» та пункту 5 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. №419 щодо термінів подання звітності.

Прийняття проекту Розпорядження дозволить уніфікувати у законодавстві строки подання річної звітності та оприлюдненої річної фінансової звітності до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України.

Метою державного регулювання є зміна порядку складання кредитними спілками звітних даних, а також приведення у відповідність до сучасних умов вимог до чинного законодавства.

Під час оприлюднення були спрямовані пропозиції та зауваження від об’єднань кредитних спілок до проекту розпорядження «Порядок складання та подання звітності кредитними спілками та об’єднаними кредитними спілками до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України». Зауваження та пропозиції опрацьовані та Порядок подано оновлений.

Проект схвалений для оприлюднення на офіційному сайті Держфінпослуг (рубрика «Діяльність Держфінпослуг», розділ «Проекти регуляторних актів Держфінпослуг»).

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»