• Посилання скопійовано

Фінзвітність за МСФЗ: який комплект чекає ДФС?

Податківці навели комплект фінзвітності до декларації з податку на прибуток у разі її складання за МСФЗ

Фінзвітність за МСФЗ: який комплект чекає ДФС?

ДФС у Дніпропетровській області повідомила, що відповідно до п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Фінансова звітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ПКУ платниками податку на прибуток є додатком до податкової декларації з податку на прибуток підприємств та її невід’ємною частиною.

Загальні вимоги щодо подання фінансової звітності, настанови щодо її структури та мінімальні вимоги щодо її змісту встановлено МСБО 1.

Згідно з п. 10 МСБО 1 повний комплект фіназвітності повинен містити такі складові:

  • звіт про фінансовий стан на кінець періоду; 
  • звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід за період; 
  • звіт про зміни у власному капіталі за період; 
  • звіт про рух грошових коштів за період; 
  • примітки, які містять стислий виклад суттєвих облікових політик та інші пояснення;
  • порівняльну інформацію стосовно попереднього періоду;
  • звіт про фінансовий стан на початок найбільш раннього порівняльного попереднього періоду, коли суб’єкт господарювання застосовує облікову політику ретроспективно або здійснює ретроспективний перерахунок статей своєї фінансової звітності, або коли він перекласифікує статті своєї фінансової звітності.

Звіт про управління, консолідований звіт про управління, звіт про платежі на користь держави та консолідований звіт про платежі на користь держави, не є складовими фінансової звітності і, відповідно, обов’язку подання таких звітів до контролюючих органів разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств законодавством не визначено.

 

Від редакції:

Нагадуємо, що електронна форма за ідентифікатором J0100117 вже є в «Єдиному вікні» (вона передбачає необхідність встановлення позначки «базовий звітний період квартал» або «базовий звітний період рік»). Проте за роз'ясненням ДФС, до 01.04.2019 р. можна подавати декларації з податку на прибуток за ідентифікатором форми J0108104 та J0100116, в т.ч. для уточнення показників.

***

Читайте також: 1 березня – граничний термін подання звітності за 2018 рік до ДФСУ

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»