• Посилання скопійовано

Фізособа-засновник продала свою частку: чи зазначати цей дохіду у формі №1ДФ?

При виплаті доходу фізичній особі за продану нею частку у статутному капіталі емітент відображає такий дохід у ф. №1ДФ за ознакою доходу «112»

Фізособа-засновник продала свою частку: чи зазначати цей дохіду у формі №1ДФ?

ДПС у Волинській області пояснює, що юридична особа – при виплаті доходу фізичній особі за продану нею частку у статутному капіталі (корпоративні права) відображає такий дохід у податковому розрахунку ф. №1ДФ за ознакою доходу «112».

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розд. ІV ПКУп. 170.2 якого визначено порядок оподаткування інвестиційного прибутку.

Згідно з пп. «б» п. 176.2 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду.

Форму та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4.

Додатково дивись у категорії 103.25 «ЗІР».

Джерело: ДПС у Волинській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»