• Посилання скопійовано

Оренда майна у фізособи: як відобразити дохід в ф. №1ДФ?

Сума орендної плати у разі оренди нерухомого майна відображається в ф. №1ДФ під ознакою доходу «106», у разі оренди рухомого майна - під ознакою доходу «127»

Оренда майна у фізособи: як відобразити дохід в ф. №1ДФ?

ДПС у Київській області повідомляє, що якщо суб’єкт господарювання (юридична особа або фізична особа - підприємець) орендує майно у фізичної особи, податковим агентом є орендар.

Орендар нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, при цьому він зобов’язаний утримувати із суми такого доходу та за його рахунок податок на доходи фізичних осіб, використовуючи відповідну ставку податку.

Дохід у вигляді орендної плати оподатковується за ставкою 18%. Крім того, із такого доходу слід утримати військовий збір за ставкою 1,5%.

Утримані ПДФО та військовий збір сплачуються до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу.

У формі №1ДФ сума виплаченого фізичній особі доходу у вигляді орендної плати за майно відображається суб’єктом господарювання - податковим агентом:

  • у разі оренди нерухомого майна під ознакою доходу «106» ,
  • у разі оренди рухомого майна (транспорт, обладнання, устаткування, тощо) - під ознакою доходу «127».

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»