• Посилання скопійовано

З 1 квітня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ: версія №2 від Мінфіну

Мінфін повторно оприлюднив проект свого наказу зі змінами до Довідника ознак доходу для заповнення форми №1ДФ

З 1 квітня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ: версія №2 від Мінфіну

Як ми повідомляли, 21 січня 2020 року Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про затвердження Змін у додаток до  Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб,  і сум утриманого з них податку» (завантажити).  

За пояснювальною запискою та відповідними додатками до проекту виходить, що зміст форми №1ДФ не зміниться. Проектом наказу вносяться зміни до додатку до Порядку № 4. А саме: у  розділі 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб»  чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність до норм ПКУ та вводяться нові ознаки (додаток 1).

За проектом, наказ набере чинності з 1 квітня 2020 року. У такому разі під час звітування за ІІ квартал 2020 року слід буде застосовувати нові ознаки доходів.

Зокрема, для наданої та отриманої поворотної фіндопомоги буде введено окремі ознаки доходів 153 та 197 відповідно. Також передбачається поділити ознаку 106 щодо оренди нерухомості та землі на три окремі.

Проте 20 лютого Мінфін повторно оприлюднив на своєму сайті цей проект наказу.

Всі ознаки, наведені у першому варіанті проекту, залишилися без змін. Проте з’явилася нова редакція ознаки доходу 128. За доопрацюваним проектом, під цієї ознакою буде зазначатися сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів (пп. 165.1.1 ПКУ). Зокрема, вже не потрібно буде зазначати суми житлових та інших субсидій або дотацій. Для звичайних роботодавців правила використання цієї ознаки не зміняться. Як і раніше, під цієї ознакою потрібно буде зазначати допомогу по вагітності та пологах.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»