• Посилання скопійовано

Суміщення або сумісництво у звіті з ЄСВ: «7 хвилин» з Тетяною Мойсеєнко

У цьому випуску поговоримо про відображення у звіті з ЄСВ суміщення або сумісництва



Зараз все частіше стали практикувати суміщення або внутрішнє сумісництво. Все більше і більше клієнти звертаються, не розуміючи як це впливає на відображення у персоніфікації.

Так, якщо бухгалтер має суміщення посади (це форма дії, в якій виникає доплата за суміщення у складі основного доходу), до персоніфікації потрапляє одним рядочком з кодом «01», з ознакою «трудова книжка». Суміщення відбувається у межах основного робочого часу основної посади.

У випадку коли бухгалтер має внутрішнє сумісництво, то воно згідно зі ст. 102 КЗпП оплачується окремо за фактично відпрацьований час. Тобто якщо суміщення не має прив’язки до фактично відпрацьованого часу, а є тільки фіксована доплата, то маючи внутрішнє сумісництво, бухгалтер на цьому підприємстві має основний оклад, заробіток за основною посадою і внутрішнє сумісництво за іншою посадою в інший час з іншим нарахуванням. І те, і те - зарплата. Відповідно у персоніфікацію піде двома рядочками:

  • перший рядочок – «01» з ознакою трудової книжки;
  • другий рядочок із доходом «01» в кінці без ознаки трудової книжки.

Коли відображатимете кількість днів перебування у трудових відносинах, пам’ятайте, що загальну кількість 30-31 проставляєте тільки один раз, за одним кодом.

***

Читайте також:

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»