• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи подвоювати оплату за роботу в нічний час, якщо робота проводилася у святковий день? 

На підприємстві підсумований облік робочого часу. Погодинна оплата праці. Надбавка за роботу в нічний час встановлена в розмірі 20%. Інколи працівники працюють у святкові дні. Чи повинна подвоюватись доплата за роботу в нічний час в такому випадку?  

Компенсація за невикористану відпустку при звільненні: чи потрібно індексувати? 

Чи потрібно нараховувати індексацію на суму компенсації за невикористану відпустку при звільненні працівника? 

Які безготівкові операції вважаються розрахунковими? 

Які безготівкові операції вважаються розрахунковими? Чи потрібний РРО при отриманні оплати за товар з картки покупця на картку продавця? 

Коли визнається податковий кредит за розблокованими ПН? 

Податкову накладну, складену 22 жовтня та подану на реєстрацію 23 жовтня, заблоковано. 11 листопада прийнято рішення про її розблокування та реєстрацію 23 жовтня. У якому періоді підприємство має право на включення суми ПДВ за такою ПН до ПК? 

Облік товарів, які мають продаватися за допомогою РРО: чи обов'язково вести? 

Чи обов'язково підприємцям вести облік товарів, які мають продаватися за допомогою РРО? 

Як ФОПу – платнику ЄП ІІ групи визначити дохід від продажу валюти?

Чи має право ФОП – платник ІІ групи ЄП здійснювати ЗЕД? Що є доходом ФОП у разі отримання ним виручки в іноземній валюті на свій валютний рахунок 05.11.2019 р., якщо валюту продано 07.11.2019 р.? Чи включати додатково до доходу суму від продажу іноземної валюти 07.11.2019 р.?

Пальне у переносних ємностях: чи потрібна ліцензія?

Підприємство придбаває дизельне пальне (5-10 куб. на місяць), яке частково відразу заправляється в авто, а частково зберігається в переносних ємностях для наступної заправки авто. Чи потрібно отримувати ліцензію на зберігання пального?

Підтвердження страхового стажу працівника: звідки брати дані?

Працівник при прийомі на роботу надав відомості про стаж за ф. №ОК-7. Страховий стаж з 2015 р. – 1 рік, 5 місяців, 10 днів. Працівник надав листок непрацездатності. Підприємство робить запит до ПФУ та отримує додаток 9 за період з 2004 року, а в цьому документі стаж – 5 років, 4 місяця, 20 днів. Чи може підприємство брати за основу додаток 9?

Дохід ФОП – «єдинника» не перевищує 1 млн на рік: чи потрібно застосовувати РРО?

ФОП – платник ЄП ІІ групи планує відкриття точки швидкого харчування формату «take away». Чи потрібно встановлювати РРО або ПРРО до моменту досягнення обсягу реалізації 1млн грн?

Перехід з ІІ на ІІІ групу ЄП (5%): чи подавати декларацію за три квартали?

ФОП - платник ЄП ІІ групи в ІІІ кварталі перевищив дохід. Подано заяву про зміну на ІІІ групу за ставкою 5%. До заяви додано розрахунок доходу станом на 20.09.2019 р., також з цієї дати зареєстровано РРО. Чи потрібно подавати декларацію за 9 місяців та сплатити ЄП за ставкою 15%?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»