• Посилання скопійовано

Формування ПН та декларації з ПДВ в 1С: «7 хвилин» з Іриною Глопіною

Поговоримо, як зробити податкові накладні, реєстр податкових накладних та здати декларацію з ПДВ в 1С



Формуємо податкові накладні

Спершу заходимо у закладку «Податковий облік» та формуємо податкові накладні. Для цього обираємо «пташку» «Зобов’язання, які виникли за період», наш період - грудень місяць минулого року, натискаємо «ОК». Вибираємо нашу організацію, вид розрахунків - «розрахунки». Ставимо обов’язково «пташку» «Проводити документ», щоб потім окремо це не робити у податковій накладній.

Виділяємо першу податкову накладну, яка у нас виникла за першою подією на 21.12.2019 р. Щоб збереглась саме ця дата, тому ми і обрали «за період». Додаємо необхідний документ, який підтягне нам асортимент (у нашому випадку - це реалізація товарів та послуг), і проходимось по всіх наших податкових накладних, які хочемо втягнути. Та наша остання накладна податкова. Натискаємо «Сформувати». Закриваємо форму.

Якщо потрібно зробити ще одну зведену податкову накладну на кінцевого споживача, то знову натискаємо «Сформувати», обираємо «Не підтверджені зобов’язання на дату», обираємо нашу дату - 31.12.2019 р. Так само «Тестове підприємство», «Вид розрахунків» – «Розрахунки», ставимо пташку «Формування звітної накладної» та «Проводити документи», та знову «Заповнити». У нашого кінцевого споживача було дві накладні, ми їх і обираємо, втягуючи для номенклатури та асортименту. Так само «Сформувати». Закриваємо. Перевіряємо, провалюючись у наш журнал податкових накладних. Наші чотири накладні, які були виписані кожна окремо і наша зведена одна на кінцевого споживача є.

 

Формуємо реєстр податкових накладних

Обираємо грудень місяць та натискаємо «ОК». Вибираємо дату, якою буде подаватися наш пакет документів та натискаємо «Заповнити». Перевіряємо, що у нас виходить, наші податкові зобов’язання та наш отриманий податковий кредит автоматично заповнився. Але обов’язково потрібно перевірити коректність з нашою оборотно-сальдовою відомістю у рахунку 6412 за відповідний період, грудень місяць. «Сформувати». Отже, податкове зобов’язання за грудень 34 917. Перевіряємо, так і є 34 917 грн. Податковий кредит – 13 580. Так само провалюємося в наш отриманий податковий кредит, перевіряємо суму податку. У нас все добре, все іде. Тоді ми можемо перепровадити наш реєстр податкових накладних. Натискаємо «ОК».

 

Формування декларації з ПДВ

Через «Звіти» - «Регламентна звітність» обираємо необхідний документ – «Декларація з ПДВ», формуємо новий, обираємо або щомісячно, або квартально. У нашому випадку це щомісячна за грудень. Натискаємо «ОК». Формується звітність з усіма додатками та сама податкова декларація. Так само натискаємо «Заповнити». Перевіряємо коректність дати, якою ми будемо подавати нашу звітність, автоматично перевіряємо наші додатки, які є. У нашому випадку це був лише Додаток 5. Декларацію перевіряємо так само з оборотно-сальдовою відомістю зі залишком, що у нас по 6412 рахунку. Провалюємося в нашу оборотку, 21 338, у декларації так само. Все коректно, все правильно. Формуємо, натиснувши «ОК».

Для того, щоб подати звітність, податкову декларацію, через програму MEDoc або через Електронний кабінет платника податку, необхідно зробити експорт нашого файлу. Для цього ми провалюємося у нашу декларацію та натискаємо «Сформувати у файлі у форматі XML». У всіх віконцях, які нам вискакують за підказками, проходимо, обираючи сам пакет документів, який необхідний, керуючись «пташками», обираємо кудибуде зберігатися наш файл та натискаємо «Сформувати», а далі «ОК».

Наш файл сформований. Якщо будуть червоні значки, то це означає, що десь є помилка у самому звіті. Тоді обов’язково потрібно буде повернутися та виправити помилку.

Потім натискаємо кнопку «Далі». У цьому випадку можемо перейти напряму у Кабінет платника та здати звіт з нього. Якщо ж ні, ми хочемо подати через MEDoc, наприклад, тоді натискаємо "Закрити" та на нашому робочу столі сформувалися папочки, які ми зможемо подати, в наступному вже імпортувати у програму MEDoc.

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»