• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Фінансова звітність: за якими стандартами складається? 

За якими стандартами складається фінансова звітність? 

Чи можна не придбавати РРО, якщо ФОП на ІІІ групі ЄП не планує продавати за готівку?

У ФОП на ІІ групі ЄП за січень-жовтень 2019 р. дохід склав 600 тис. грн. З листопада дохід отримувався в безготівковій формі. До 15.12.2019 р. подано заявку про перехід на ІІІ групу ЄП (дохід за рік становить 1856306 грн). Чи можна не придбавати РРО, якщо ФОП не планує продавати за готівку? 

Чи дисконтується депонована заробітна плата? 

Відповідно до змін, внесених Наказом Мінфіну №379, чи потрібно дисконтувати депоновану заробітну плату, яка обліковується більше року (чи навіть декілька років)? 

Нюанси списання дебіторської та кредиторської заборгованості 

Юрособа - мікропідприємство (платник ПДВ та податку на прибуток) списує дебіторську та кредиторську заборгованість, за якою минув строк позовної давності. Резерв не створювався. Заборгованість на субрахунках 361, 631, 6811 та 3711. Яка покрокова інструкція списання заборгованості? 

Чи потрібно дисконтувати заборгованість за товари з невизначеним терміном погашення? 

У 2017 р. підприємство уклало договір поставки на товар. Протягом 2017 р. здійснювалося відвантаження та розрахунок за товар, проте в підсумку виникла кредиторська заборгованість - 500 тис. грн. Договором не передбачено строків розрахунку, нарахування пені тощо. Чи дисконтується така заборгованість?  

Забудовник реалізує квартиру фізособі: чи можна прийняти готівку до каси підприємства?

Чи може підприємство – забудовник отримати готівку в касу підприємства від фізособи, якій реалізує квартиру? Чи є обмеження в отриманні готівкових коштів? Чи потрібно реєструвати РРО для здійснення такої операції?

Що є оприбуткуванням виручки при застосуванні РРО?

ТОВ (основне підприємство) продає послуги через РРО. Зареєстрували КОРО, оскільки немає резервного РРО. Що є оприбуткуванням виручки?

Неповернена поворотна фіндопомога у юрособи-«єдинника»: які наслідки?

Юрособа-«єдинник» за ставкою 3% не повернув після закінчення 12 місяців ПФД від фізособи. Які дії підприємства в плані доходів та податків? Яким відсотком податку обкладається сума неповерненої ПФД в період 12 місяців? Які дії при її поверненні?

Інвентаризація довгострокової заборгованості, яка дисконтується: як провести?

ТОВ на загальній системі оподаткування дисконтує довгострокову заборгованість. Застосування різних ставок дисконту призводить до того, що фактичні суми на аналітичних рахунках дебітора і кредитора не збігатимуться. Яким чином провести інвентаризацію таких заборгованостей у дебтора та у кредитора?

Чи потрібно «малодохіднику» коригувати фінрезультат до оподаткування за пп. 140.5.4 ПКУ?

У новоствореного підприємства обсяг доходу за 2019 рік не перевищив 20 млн грн. Чи потрібно збільшувати фінрезультат до оподаткування у разі придбання товару від нерезидента, країна походження якого Гонконг (внесена до Переліку №1045)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»