• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Фінансова допомога для підприємця-"єдинника" ІІІ групи

Підприємець-"єдинник" ІІІ групи (5%) без ПДВ має намір надавати та отримувати фінансову допомогу. Як оформити надання фінансової допомоги від одного підприємця іншому? Наскільки ризиковано вносити власні кошти на власний рахунок підприємця? Яка є альтернатива фіндопомоги, щоб не сплачувати 5%?

Як заповнити таблицю даних платника податку?

Підприємство-сільгоспвиробник бажає наперед подати таблицю даних платника податків для уникнення блокування податкової накладної у майбутньому. Як заповнити таблицю? Який опис та пояснення надавати?

Підприємство отримує позику від засновника: чи дисконтувати заборгованість за нею?

Якщо підприємство отримує позику від засновника, чи слід дисконтувати заборгованість за нею?

Оплата водієві за час очікування розвантаження вантажу

Як правильно табелювати час очікування розвантаження вантажу для водія далекобійника? Час в дорозі 5 годин, а очікування до 5 і більше днів.

Списання безнадійної заборговоності

У 2015 р. товариство перерахувало аванс фермерському господарству (не платнику податку на прибуток). Але продавець так і не відвантажив товар під цей аванс. Голова фермерського господарства зник, претензію виставити нікому. Як списати безнадійну дебіторську заборгованість? Чи потрібно коригувати фінансовий результат на різниці?

Стаття 59 КЗпП та підсумований облік

На підприємстві встановлений підсумований облік робочого часу з обліковим періодом рік. Чи можна застосовувати графіки змінності 2 по 12 год./1 вихідний/2 нічні по 12 год./3 вихідних та 2 зміни по 12 год./2 вихідних відповідно до рекомендацій Мінсоцполітики №138. Чи не є це порушенням норм ст. 59 КЗпП?

Яка дебіторська та кредиторська заборгованість підлягає дисконтуванню

Підприємство має як дебіторську, так і кредиторську заборгованість (в тому числі і прострочену) за позиками та за реалізованими товарами. Яка заборгованість підлягає дисконтуванню? Як дисконтування відображається в обліку та який механізм його розрахунку?

Умови укладення трудового договору за умов невеликих обсягів робіт

У зв'язку з невеликими обсягами роботи працівники фактично працюють 2 дні на тиждень. Який варіант оформлення таких відносин обрати: трудові договори чи договори ЦПХ? Яку форму зайнятості слід застосовувати (повна, неповна)?

Складання табеля при зайнятості 71% та 67,65%

Як скласти табель обліку робочого часу щодо двох неприбуткових підприємств? На одному підприємстві зайнятість головного бухгалтера за основним місцем роботи згідно з бюджетом – 71%, а на іншому (де він працює за сумісництвом) – 67,65 %

Підприємство зареєстроване, але не працювало: відповідальність за неподання звітів

У червні 2019 р. підприємство зареєструвалося платником ЄП 5% без ПДВ та подало повідомлення про прийняття на роботу директора-засновника та заступника директора, діяльності не було, звіти не подавали, зарплату не нараховували. У 2020 р. підприємство розпочинає господарську діяльність. Які штрафи загрожують за неподання звітів за 2019 р.?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»